קולינריה איטלקית בניחוח באר שבע

קבוצת קמפאי ממשיכה במסורת האירוחים והפסטיבלים אבל כתמיד מצליחה לחדש ולרגש. והפעם – פסטיבל איטלקי בו יתארחו לארבעה ימים שלושה שפים איטלקיים לחגיגה איטלקית אחת גדולה.השף דרור שושן, שף העל של קבוצת קמפאי יארח בפסטיבל את הקולגות מאיטליה: שף פיירו לבצ'יו, שף ג'יאן לוקה רוברטי ושף פאולו מאזוני.

השף ג'יאן לוקה רוברטי יתארח במסעדת הספרייה.

ג'יאן לוקה  רוברטי  נולד באפריליה ובילה את ילדותו בדרום פונטינה בין פונדי ופורמיה. הוא למד במוסד הקולינארי "אנגלו קלטי", ויצא להתמחויות הראשונות  שלו  באזורים שבין לטינה לקזרטה. רוברטי עבד והוביל מסעדות שונות באיטליה ואף הקים וניצח את מסעדות איטלקיות בצ'כיה. מזה כשנה הוא משמש השף הראשי של קבוצת הפסטה הטרייה "מישליס" של רשת "איטלי". לקבוצה הנחשבת ממסעדה בשוק המרכזי ברומא בה ניתן להנות מיצירתו של רוברטי כמו גם מסעדה נוספת במתחם "איטלי".

בתפריט המגוון שיגיש ג'יאן לוקה רוברטי במסעדת הספריה אפשרי למצוא מנות כמו טרטר טונה אדומה עם חציל , יוגורט  , פסטה מטוגנת ואבקת צלפים, מנת פסטת טונרלי ברוטב גבינה ופלפלת  "Ai tre pepi", מנת ריזוטו עם קרם אפונה , גבינת בוראטה ורסק עגבניה ועוד מנות נוספות רבות.

השף פיירו לבצ'יו (‏Piero Lovecchio‎‏) יתארח במסעדת קפאסה הים תיכונית.

לבצ'יו הינו פיציולו זוכה פרסים מקלבריה. פיירו פועל ויוצר במתחם Fico החדש בבולוניה. מרצה לבצקי פיצה ופוקציה ועם אני מאמין של שימוש בחומרי  גלם טבעיים ומקומיים בלבד.

בתפריט של לבצ'יו במסעדת קפאסה יהיו 7 מנות אולטרה ספיישל של פיצות שכמוהן לא אכלתם. בין הפיצות פיצות כמו פיצת אנטיפסטי – עגבניות ,מוצרלה בופאלו ,קישואים, חצילים ופלפלים עשויים בגריל, פירורי לחם קלויים, גבינת פארמג'יאנו ואורגנו, פיצה שרי צבעונית –  עגבניות, מוצרלה, עגבניות שרי במגוון צבעים, גבינת פטה מלוחה ואורגנו, מנת קינוח פיצה – נוטלה אגוזי לוז, קרם פטיסייר, קולי של פירות, אבקת סוכר וקצפת ועוד..

השף פאולו מאזוני יתארח במסעדת כפרה טאפס אנד בר

השף פאולו מאזוני, נולד וגדל ברובע הרומאי של קמפו דה פיורי, לא רחוק מאזור הגטו היהודי. מאזוני החל את דרכו והשכלתו הקולינארית במסעדות היהודיות המפורסמות ביותר ובמסעדות  שמתמחות באוכל מהמטבח הרומאי במרכזה ההיסטורי של רומא (מסעדות כמו "בלה קרנה" ו"ג'יגטו "ועוד). משם המשיך מאזוני בחיפוש אחר סודות המטבח האיטלקי המסורתי במסעדות "טרטוריה דה סרג'יו" ו"הוסטריה אל פנתיאון ", ואז החל לעבוד ב"מרקטו סנטרל די טרמיני", בתפקיד השף  של  ב"לה רוקה דואר קונטי " ומתמחה במנות ארטישוקים ומנות מהמטבח היהודי הרומאי.

בתפריט היצירתי  של מאזוני במסעדת כפרה  ניתן יהיה לפגוש מנות כמו מנת פתיחה של לחם קלוי עם בורטה, אנשובי  ועולש​, מנה של אורז אסור שחור עם דג שיבוט (קוד), בצל טרופאה, זיתים שחורים וצל​פים, מנת דג בקלה בסגנון רומאי ועוד הרבה מנות חגיגיות איטלקיות נוספות.

 נותני החסות לפסטיבל האיטלקי  שיתקיים בבאר שבע הינם חברת ריסטרטו ומחלבות טרה. בין המוצרים שהשפים יעשו בהם שימוש יהיו מותגי רסטרו השונים  כמו מוצרי העגבניות האיכותיים Mutti, קמחים  של חברת Pivetti  ומוצרים של De Cecco  וגבינות של מחלבות טרה מסדרת נעם המיוצרת ללא חומרים משמרים ועשויה מ-100% רכיבים טבעיים. בין הגבינות בסדרה ניתן למצוא את מוצרלה נעם, אמנטל נעם וצהובה קלאסית.

 הספריה, רחוב נפחא 25, באר שבע. טלפון : 08-6655120

מסעדת קפאסה, רחוב חיל ההנדסה 1, מתחם ביג, באר שבע. טלפון : 08-6655122

כפרה בר אנד טאפס, רחוב סמילנסקי 25, באר שבע, טלפון: 08-6654854

תגובות

להשאיר תגובה

**הכנס את הקוד בתמונה כדי לשלוח תגובה